3 tips voor het inrichten van de babykamer.

3 tips voor het inrichten van de babykamer.

De styling van de babykamer is één van de leukste dingen tijdens je zwangerschap. Eindeloos moodboards maken op Pinterest en in elke bouwmarkt toch even kijken hoe dat ene behangetje nou uitvalt. Het inrichten van de babykamer is een klus die je aanpakt met je hart. Je wilt nu eenmaal het beste voor je kleintje. Daarom heb ik 5 tips verzamelt die het stylen van je babykamer tot een feestje maken.

Tip 1 : Inspiratie, inspiratie en nog eens inspiratie!

Ik snap het helemaal! De ene dag wil je een stoere junglekamer en de dag erna zit je toch naar schattige muurstickers in de vorm van wolkjes te kijken. Het valt ook niet mee om zulke keuzes te maken onder invloed van al die hormonen. Hoe weet je nou wat je kleintje leuk gaat vinden als je het zelf niet eens weet?

Daarom de tip om zoveel mogelijk inspiratie op te doen en deze inspiratie op te slaan in verschillende mapjes. Leeuwenkopje? Leuk! Opslaan dus! Kijk af en toe eens in de mapjes en tegen de tijd dat het echt tijd is om te gaan klussen kun je gaan kiezen welk mapje het best bij jullie past.

Maar waar haal je nou al die inspiratie vandaan? Zoals ik al zei kun je helemaal losgaan via Pinterest en daar verschillende inspiratieborden aanmaken. Ook kun je via Instagram de leukste kamertjes en accessoires spotten. Dit kun je doen door te zoeken op verschillende hashtags. #babykamerinspiratie #nurserystyling en natuurlijk hashtags die jouw stijl beschrijven kunnen de leukste beelden opleveren.

Tip 2: Maak een kleurenplan.

Het maakt niet uit wat voor stijl je kamertje uiteindelijk krijgt. Het toverwoord is; eenheid. Met eenheid leg je de basis voor een fijne en rustige sfeer in de kamer. Het uiteindelijke doel is natuurlijk een kamertje waar jullie je allebei fijn voelen. Door het maken van een kleurenplan kun je de sfeer van een kamer bepalen. Hier begin je dus met het maken van harde keuzes. Kies een aantal kleuren die de basis gaan vormen van het kamertje. Ik zou het op maximaal vier kleuren houden. Twee basiskleuren voor de muren, vloer en bijvoorbeeld gordijnen. Ook heb je dan nog twee kleuren over voor de accessoires. Hier kun je natuurlijk wel een beetje mee gaan spelen. Je zou de kleur van de gordijnen terug kunnen laten komen in een wandhanger van bijvoorbeeld een regenboogje.

Tip 3: Persoonlijke woonaccessoires kopen.

Hoe leuk is het om bij alle accessoires een verhaal te hebben? Tegenwoordig is er zoveel mogelijk op het gebied van personalisering en de babykamer is de ideale plek om hier gebruik van te maken. Je kunt bijvoorbeeld een mooie poster laten maken van het geboortekaartje. Ook is het tof om vooral bij kleine ondernemers te gaan winkelen. Zij kunnen vaak hun producten compleet aan jouw wensen aanpassen. Zo kun je de kleuren van jouw kleurenplan weer terug laten komen of kun je de naam van jouw kleintje ergens op laten zetten.

Het leuke van een babykamer is dat je helemaal los kunt gaan. Je kunt kleuren gebruiken die je normaal niet in je interieur zou gebruiken en trends toepassen ,omdat je na een aantal jaar hetzelfde kamertje toch weer helemaal om gaat gooien tot een peuter/kleuter kamer. Tot die tijd lekker uitkijken naar dat kleine frummeltje in dat grote bed.

Geef een reactie